מרחב, הגירה, זהות

אזור המושב- רוב יהדות אשכנז מגיעה משם- לקרוא נפתח ב1917 עם המהפכה הבולשביקית.

דבר נוסף שהגיע עם המהפכה הזו זה איסור דת והחלו התבוללות לא רק של היהודים אלא כולם. הדילמה הזאת יוצרת הרבה ויכוחים גם היום ( מיליון וחצי עולים מברית המועצות מגיעה משם- לא יהודים ע"פ ההלכה אלא ע"פ שיווך אתני).

מלחמת העולם השנייה- אירוע שיא שני, לאומיות אתנית היא הורגת. יהודי גרמניה קיווי להשתלב וזה לא יצא. 1935- חוקי נירנברג ששלו ליהודים את האזרחות- זה יוצר הד כי גם שמשתלבים בארצות אחרות לא באמת יהודים. זה יצר הגירה יהודי ענקית מאירופה רוב היהודים לא הגיעו לישראל. זה גם המשך של הבעיה היהודית כיום. הציונית התבגרה בגלל- הגירה כפויה. היהודים מאירופה שמהגרים זה הגירה כפויה וככה מפתחת וגדלה הציוניות.

ואז מגיעים לעולם המוסלמי. שם יש שקיעה בגלל התפוררות האימפריה העות'מנית. יש שקיעה פוליטית כלכלית וכו. היהודים שמגיעה הלאומיות לעולם המזרח שמגיע נורא מאוחר, הלאומיות הערבית מתחזקת כי נאז יש מלחמה נגד נוצרים ולא דרך מוסלמים. ואז היהודים מתחילי עם אותה דילמה- הלאומיות הערבית מחבקת יהודית בעירק במרוקו במצרים מצד שני יש התנכלויות. ואז היהודים בארצות ערב מתחילים להתנדנד יותר טוב להם אבל מאירופה. אבל אז באה מלחמת 1948. שהיא מצוירת כהתגייסות של העולם הערבי להגיע לעזור לפלסטין. העולם הערבי מתגייס והתודעה הייתה שארצות ערב נלחמת בישראל וזה הוביל להוצאת יהודים המונית לעלות לארץ ישראל. בניגוד ליהודי אירופה שהייתה להם ברירה לאן לבחור, יהודי המזרח לא הייתה להם ברירה והם יכלו לעבור רק לישראל. למעט מרוקו שרצתה את היהודים.

בתקופה קצרה של 30 שנה של בעיקר 5 או 6 שנים יש הגירה באילוץ! היה גרעין אידיאולוגי קטן שעלה לארץ מאידיאולוגיה הרוב זה הגירה כפויה- בערך 3 % הגיעו מרצון. אחרי המלחמה לא היה להם לאן ללכת ולכן הם הגרו לארץ. מכאן נוצר המפגש בשנות ה-50 עם האשכנזים שהיו פה בערך 95 אחוז ואז מגיעים המזרחים. במפקד של 61 יש כבר רוב מזרחים בקרב היהודים. אך הדפוסים של המדינה בשנות 30 -50 זה דפוסים אשכנזיים שהמשיכו לשלוט למרות שבשנות ה-50 כבר מזרחים הופכים לרוב.

כלומר לא ניתן להבין את המזרחים בלי ההיסטוריה המזרחית אימפריה עות'מנית וכד' ומנגד לא ניתן להבין את האשכנזים בלי אירופה וכד'. ואז נופל המשטר הסובייטי, ואז יש עסקה בין המשטר האמריקאי היהודי והסובייטי והם נתנו לישראל סיוע עצום כדי שייקלטו את האזרחים האלה. מבחינת ישראל זה הייתה מאוד הגירה מוצלחת אך מבחינת הגירה זאת לא הייתה הגירה מרצון. מכאן שנוצר מפגש משולש- אשכנזים קלאסיים, מזרחים, רוסים שהיו פעם אשכנזים והפכו ל"רוסים".

וזה הרב תרבותיות, כל האוכלוסיות שהגיעו בלי תכנון לאותו מרחב ועכשיו צריך לתכנן ולנהל את המרחב הזה.

בשבוע הבא הגירה עולמית ואיך ישראל נכנסת למקום הזה.

מה היה לנו עד עכשיו?

סקירה אודות משטחי עבודה למטבח שלכם

המטבח הוא הלב של הבית, המקום בו אנו מבלים זמן רב בבישול, אכילה, אירוח ויצירת זיכרונות. משטח העבודה הוא המקד המרכזי של המטבח עליו אנו חותכים, קוצצים, מערבבים ומגישים. לכן בחירת משטח העבודה הנכון היא קריטית לא רק לפונקציונליות של המטבח אלא גם לאווירה ולסגנון העיצובי שלו. איך תדעו לבחור משטחי עבודה למטבח שיתאימו לכם? בואו לגלות.

אקוסטיקה
אקוסטיקה מקצועית: איך לשפר את איכות השמע באולפנים וחללים שונים?

אקוסטיקה היא אחד הגורמים החשובים ביותר בכל חלל בו יש חשיבות לאיכות השמע, כגון אולפני הקלטות, אולמות קונצרטים, חדרי ישיבות ואפילו חללים ביתיים. יועץ אקוסטיקה מקצועי מסייע בתכנון והתקנה של פתרונות אקוסטיים לשיפור איכות הצליל ולמניעת רעשים והדהודים. במאמר זה נבחן מהו יועץ אקוסטיקה, אילו פתרונות קיימים לאקוסטיקה באולפנים, וכיצד ניתן לשפר את השמע בחללים שונים.

אל תעצרו כאן

יש עוד מה לגלות

יועץ נדלן
מתי כדאי לפנות ליועץ נדל"ן: המדריך המקיף

בשוק הנדל"ן התחרותי והמורכב של ימינו, קבלת החלטות מושכלת הפכה לאתגר משמעותי עבור משקיעים, קונים ומוכרים כאחד. יועץ נדלן מקצועי יכול להוות נכס יקר ערך בניווט במים הסוערים של שוק הנדל"ן. במאמר זה נסקור את המצבים העיקריים בהם פנייה ליועץ נדל"ן עשויה להיות הצעד הנכון עבורכם.

פיצוי על עיכוב בטיסה
מתי זכאים לקבל פיצוי על עיכוב בטיסה ?

בעולם התעופה המודרני, עיכובים בטיסות הפכו לתופעה נפוצה המשפיעה על מיליוני נוסעים מדי שנה. בישראל, כמו במדינות רבות אחרות, הוכר הצורך להגן על זכויות הנוסעים ולפצותם במקרה של עיכובים משמעותיים. חוק שירותי תעופה נחקק במטרה להסדיר את זכויות הנוסעים ולקבוע מנגנון פיצוי ברור במקרים של עיכובים, ביטולים ושינויים בטיסות.