שמתם לב שקרה לנו משהו בשנתיים האחרונות? לפתע, יותר ויותר אנשים נכנסים לעולם הקולינרי ולומדים ליצור מטעמים נפלאים מכל מיני סוגים. בין היתר, החלו חובבי הבשרים להיכנס עמוק יותר לתחום, ולגלות דרכים חדשות להכניס בבשרים טעמים מיוחדים, ניחוחות ועוד. עם מנגלים מתקדמים ומעשנות בשר כגון kamado המוכרים והמעולים, אולי הגיע גם תורך להצטרף לחגיגה?
למה דווקא kamado
לפני שנרחיב על kamado עצמם, כדאי אולי להבין למה מלכתחילה לעבור למעשנות בשר? ובכן, מדובר בדרך שונה ומיוחדת להטמיע ארומות וטעמים מיוחדים בבשרים, בדגים ואפילו בירקות וגבינות. בעוד שמנגל בדרך כלל ישרוף את האלמנטים שאינם בשריים, המעשנה מאפשרת לשחרר מהם רובד שונה וייחודי.
ומה מיוחד במעשנות של קמאדו? ראשית, צורתן הביצתית והעובדה שהן עשויות מחומר קרמי, בניגוד למעשנות אחרות העשויות לרוב ברזל. לחומר הקרמי יתרון על הברזל, שכן הוא מאפשר לשמור על החום לאורך זמן ממושך, כך שאין צורך להשתמש ביותר מידי פחמים. בנוסף, אם בכל זאת תתגעגעו למנגל שלכם, ניתן להשתמש במעשנות של קמאדו כגריל סגור או פתוח!
נשמע טוב, נכון? זו רק ההתחלה!
- מקור המילה "קמאדו" מגיע מיפן ומשמעותו היא תנור או כבשן. קיימות עדויות לכך שהשתמשו בו באסיה כבר לפני אלפיים שנה! המשמעות היא שמעשנות הקמאדו המוכרות לנו היום, הן גרסה מודרנית ומתקדמת לצורת בישול עתיקה ויעילה במיוחד, שהיה שווה לשמר עד היום. אחרי הכל, למה להחליף סוס מנצח כשאפשר לשדרג אותו?
- יוקרה – יש משהו בציפוי המבריק של המעשנת ששומר על מראה יוקרתי, ורק תארו לכם את פניהם של האורחים שלכם שייכנסו לחצר ובכל פעם מחדש ייתקלו במכשיר הנפלא שממתין להם שם, עם מטעמים מעוררי תיאבון המתבשלים בתוכו.
- יעילות – עם המעשנת מגיעים עם מדפי צד מתקפלים, גלגלים יציבים וגדולים, רשתות נירוסטה איכותיות בשתי קומות, ידית עץ ששומרת על טמפרטורה נוחה למגע, ועוד. הכל כדי ליצור את סביבת העבודה הנוחה והיעילה ביותר לכל אדם חובב בישול שמעוניין להפיק את הטעמים הטובים ביותר מחומרי הגלם שלו.
- מעשנו מסוגים שונים – מעשנת חשמלית ומעשנת גז קיימות גם כן, והן פתרון מעולה למי שרוצה ליהנות מהטעמים המעושנים המיוחדים בלי להתאמץ. מה לעשות, לא לכולם יש זמן להתעסק עם פחמים וגחלים ולמרבה המזל, kamado הבינו את זה בזמן ויצרו את הגרסאות הללו בכדי שכולם ללא יוצא מהכלל, יוכלו להמשיך לבשל וליצור מטעמים כיד הדמיון.
תתכוננו לארח כל שבוע מחדש
החיסרון היחיד של kamado מגיע כמובן מהיתרון הכי גדול שלו – הטעמים המיוחדים! כדאי שתתחילו להתכונן כי ממש בקרוב, אחרי האירוח הראשון עם המעשנה החדשה, החברים והמשפחה עומדים להתמכר והחצר שלכם עומדת להפוך לנקודת מפגש מרכזית. אז איך אומרים? שיהיה בתאבון!